2016-2018 C.Erdal Özyolcu

Değerli Anled Üyeleri,

Yönetim Kurulumuz 2017 Faaliyet Dönemi içerisinde sizden aldığı destek ve yönlendirme doğrultusunda dernek amacına uygun şekilde çalışmalarını sürdürmüş ve 2018 öğretim yılı için 46 yüksek öğretim ve 7 orta öğretim öğrencisi olmak üzere toplam 53 öğrenciyi karşılıksız burs vererek destekleme kararını alıp, belirlenmiş isimlere ödemeleri yapılmaya başlanmıştır.

Çalışma Komitelerinin oluşturulması ile faaliyetine başlayan Yönetim Kurulumuz, Önceki dönem yönetim kurulunca belirlenmiş olan öğrencileri maddi olarak desteklemek üzere çalışmalarını sürdürmüştür; Faaliyetimizi ,  burs ödemelerini yapabilmek için  bir yandan bağış toplamak , diğer yandan maddi katkı sağlayacak etkinlikler düzenlemeye çalışarak hem amacımızı gerçekleştirmek ,hem de üyelerimiz ve aileleri ile sosyal faaliyetlerde bulunarak dostluk ilişkilerimizi kuvvetlendirerek sürdürmeye çalıştık. Bu etkinliklerimizde keyif aldığımız gibi derneğimize de katkı sağladık.

Bu kapsamda İbradı – Altın beşik mağarası gezisi, Adrasan gezisi, Ramazan ayında İftar Yemekli toplantımızı, Eylül ayında Eşli toplantımızda 21 bursiyer öğrencimiz ve Konuk konuşmacımız’ın  “Atatürk “ konulu sunumu, nu 29 Ekim de Kaş gezisi yaparak Cumhuriyetimizi  Kutlama toplantılarını gerçekleştirdik Aralık Ayında “Yeni Yıl Kutlaması konseptinde eşli toplantı gerçekleştirdik.

Sayın Üyelerimiz, Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfının inşa etirdiği iş merkezinde derneğimizin kalıcı bir yeri olması için yaptığımız başvuru  değerlendirmeye alındı fakat henüz  sonuçlandırılmadı,

Derneğimizi, kuruluş amacına uygun şekilde yönetmeye çalışarak faaliyet dönemimizi sonlandırırken çabalarımızı takdirlerinize arz ederiz.

Cumhur Erdal ÖZYOLCU

Yön. Kur. Başk.

06.02.2017-05.02.2018

 

Değerli Üyeler,

02 Şubat 2016 Tarihinde yapılan Derneğimizin Olağan Genel Kurulunda görevlendirmiş olduğunuz Yönetim Kurulumuz görevi devraldıktan sonra kendi arasında yaptığı toplantıda , Yönetim Kurulu Başkanlığına Cumhur Erdal ÖZYOLCU, Bşk. Yrd. Dr. Ali Zahmakıran, Sayman Üye R.Yalçın Tunçer, Sekreter Üye Cenk KÖK ve Üye Deniz Baykal olmak üzere görev bölümü yaparak “Dernekler Müdürlüğü”ne Derbis Sistemi yardımıyla Dernek Beyannamesi verilmiş, Yasal bildirimler yapılmıştır.

Çalışma Komitelerinin oluşturulması ile faaliyetine başlayan Yönetim Kurulumuz, Önceki dönem yönetim kurulunca belirlenmiş olan öğrencileri maddi olarak desteklemek üzere çalışmalarını sürdürmüştür; Faaliyetimizi ,  burs ödemelerini yapabilmek için  bir yandan bağış toplamak , diğer yandan maddi katkı sağlayacak etkinlikler düzenlemeye çalışarak hem amacımızı gerçekleştirmek ,hem de üyelerimiz ve aileleri ile sosyal faaliyetlerde bulunarak dostluk ilişkilerimizi kuvvetlendirerek sürdürmeye çalıştık.

Bir önceki Genel Kurulumuzda görüşülen Öğrencilere verilen bursların bir kısmını “Kredi “ olarak verilmesi ve böylece dernek ile ilişkilerinin mezuniyetleri sonrasında da sürmesinin sağlanması doğrultusunda  “ Tüzük değişikliği ve tadilat yapılması” konusunda çalışma yapılması için Yönetim Kurulumuza verilmiş olan yetki doğrultusunda  çalışma yapılmış, Bu işlemin gerçekleşmesi için Derneğimizin “ İktisadi Faaliyet “yapabilme özelliği kazanması gerektiği ortaya çıkmıştır ; bu özelliğin kazanılması derneğimize gelir getirici faaliyetler yapabilmesi, örneğin Cenaze ve kutlamalarda kullanılabilecek “Çelenk “uygulaması , Döşemealtı Belediye Başkanı ile yaptığımız toplantıda konu olan Belediyenin Antik Yol da inşa ettiği Tesisin çalıştırılması İleride şartlar oluşursa “Özellikli Öğrenciler için “ okul , dershane ,vb. yapmak için de gerekebileceğini  düşünerek konunun gündemimizde kalarak geliştirilmesi konusunda seçilecek Yeni Yönetim Kurulunun görevlendirilmesini “Dilek ve Temenniler “ maddesi görüşülürken  Sayın Genel Kurulumuz değerlendirebilir.

Bu yıl ne yazık ki  Derneğimizin Çok değerli üç üyesini, dostlarımızı kaybettik, Kendilerini bir kez daha Rahmet le anıyorum ve Aydınlıklar içerisinde olduklarına inanıyorum; Kayıplarımız nedeniyle yapmayı planladığımız bazı etkinlikleri ertelemek veya iptal etmek durumunda kaldık, ama yine de 31 Aralık 2016 günü Yıl başı nedeniyle bir araya geldik,

Afyon  Sandıklı ya kaplıca turu, Adrasan da  hafta sonu , Sagalassos Antik kentine , takiben Burdur Müzesine gezi şeklinde günü birlik tur etkinliklerini gerçekleştirdik.

Bu etkinliklerimizde keyif aldığımız gibi derneğimize de katkı sağladık. Eşlerimizle ve Eşsiz olarak aylık toplantılarımızı, Ramazan ayında İftar Yemekli toplantımızı ,

29 Ekim de Cumhuriyetimizi Kutlama toplantılarını gerçekleştirdik ; Eylül ayında yaptığımız Eşli toplantımıza 22 bursiyer öğrencimiz ve mezun olmuş , çalışma hayatına atılmış iki eski bursiyer, yeni Anled destekçileri de katılarak , pırıl pırıl , Atatürk düşüncelerine bağlı gençler olarak bizleri gururlandırdılar,

Son eşli toplantımızda katılan üyelerimizin ortak fikri de Ata Küner Bey‘in veda toplantısı oldu  yönündeydi.

Konuk olarak Döşemealtı Belediyesi Başkanı Sayın  Turgay Genç Beyi ağırladık , kentimizin gelişen bölgesi hakkında bilgiler aldık ,

Kardeş Dernek Yörsiad ‘ın düzenlemiş olduğu toplantıya Yönetim Kurulu Sayman ve Sekreter Üyelerimiz ile birlikte katılarak Büyükşehir Belediyemiz Başkanı Sayın Menderes Türel Bey’in kentimiz ile ilgili verdiği bilgileri dinleyerek takip eden toplantıda sizlere de aktarma fırsatını bulduk.Ayrıca Yörsiad Yönetim  Kurulu derneğimize 3.000 TL katkıda bulunmuşlardır.

Cumhur Erdal ÖZYOLCU

Yön. Kur. Başkanı

07.02.2016-06.02.2017