Anled'in gurur gecesi

Anled'in gurur gecesi


16 Ekim 2019 Çarşamba:


Ceren DENİZ/HÜRRİYET15.09.2019 - 11:29Son Güncelleme : 15.09.2019 - 11:30
Antalya Lara Eğitim Gönüllüleri Derneği (ANLED) bursiyerlerini, eğitim gönüllülerini ve üyelerini geleneksel buluşma gecesinde bir araya getirdi. Gecede öğrencilere ve eğitim destekçilerine takdir belgesi verildi.
ANLED’İN GURUR GECESİ
Ceren DENİZ/HÜRRİYET

ANTALYA’da eğitim ve öğretime katkıda bulunmak amacıyla 2008’de kurulan Antalya Lara Eğitim Gönüllüleri Derneği (ANLED), her yıl bursiyer öğrencilerle üyeleri bir araya getirdiği geleneksel buluşma gecesini gerçekleştirdi. Muratpaşa Belediye Başkan Vekili Hüseyin Sarı, Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) Başkanı Akın Akıncı, Antalya Genç İş Adamları Derneği (ANTGİAD) Başkanı Mustafa Cengiz, sponsor eğitim gönüllüleri, dernek üyeleri ve burs programına dahil olarak eğitim gören öğrenciler katıldı. Başarılı öğrencilere, eğitime destek olan kurum ve kişilere takdir belgesi verilen gecede pazartesi günü hayatını kaybeden dernek üyesi Eyüp Saydam da anıldı.

ANLED’İN GURUR GECESİ

ATATÜRK VE CUMHURİYET ESASI

Antalya’da eğitim ve öğretim seviyesinin en üst düzeye çıkarılmasını hedeflediklerini söyleyen ANLED Başkanı Okan Koloğlu, gecede yaptığı konuşmada, “Biz her biri 25 senedir eğitime gönül vermiş ve bu yönde çalışmalar yapmış insanlarız. Derneğimizi kurarken tek hedef belirledik. Atatürk ilke ve inkılaplarına inanan, cumhuriyet değerlerine sahip çıkacak gençlerimize destek olalım. Onlar da başarılı konumlara geldikten sonra yeni yetişecek gençlere katkıda bulunsunlar. Gönüllülük esasına göre çalışıyoruz ve elimize geçen her kuruşu bu amaç için harcıyoruz” dedi.

ANLED’İN GURUR GECESİ

90 ÖĞRENCİYE BURS İMKANI

Derneğin kuruluşundan bugüne 150 burslu öğrencinin mezun olduğunu ve iş dünyasında önemli konumlara sahip olduklarını ifade eden Koloğlu, “Kurulduğumuz sene burs verdiğimiz 34 öğrencimiz vardı. Bize destek veren gönüllülerimizin artmasıyla beraber 2019 – 2020 dönemi itibariyle 90 öğrenciye ulaştık. 30 dernek üyemiz, 30 kadın platformu üyemiz, 30’un üzerinde sponsor kişi ve firmamız ve öğrencilerimizle geniş bir aile olduk. Burs komitemiz çok titizlikle çalışarak başarılı öğrencilerin önünü açmayı hedefliyor” diye konuştu.

MEZUNLAR İÇİN İSTİHDAM SİSTEMİ

Burs Komitesi Başkanı Vahap Barutçu ise, törendeki konuşmasında gençlerin mezun olduktan sonra iş bulabildikleri bir sistem yaratmak üzere çalıştıklarını söyledi. Barutçu, sözlerine şöyle devam etti: “Yıllar önce eğitime destek için kolları sıvadığımız zaman bize destek olan gönüllüleri teşekkür ederiz. Esnafın çocuğu okuyabilsin diye çevrelerindeki herkesi ondan alışveriş yapmaya yönlendiren duyarlı insanlar sayesinde bugünlere geldik. Başarımızı komitede ince eleyip sık dokuyarak kararlar alan üyelere borçluyuz.”

11 YILDA 582 ÖĞRENCİYE BURS

2008 yılından beri çocuklara karşılıksız eğitim katkı bursu veren Antalya Lara Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından bugüne kadar 582 öğrenciye 5 bin 238 ay burs verildi. 2018-2019 öğretim yılında 54’ü yüksek öğretim, 7’si de orta öğretim olmak üzere 61 öğrenciye burs veren dernek yönetimi, 2019 – 2020 eğitim döneminde ise 90 öğrenciye burs verme kararı aldı.